Chèvre chaud - gratinerad getost på svenskt manér!

Chèvre chaud - En lättlagad klassiker som passar utmärkt till fredagsmys eller som en fräsch förrätt till en nyårssupé. Med Hjälmareknäcke gör vi en fransk klassiker på svenskt manér

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme, 250 grader.

  2. Placera osten på bakplåtspapper på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter, passa så inte knäcket bränns.

  3. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken.

  4. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg två knäckebitar på varje, lägg på osten på knäcket och ringla honung över osten

  5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom knäckebitarna och strö över valnötterna.

  6. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Ingredienser

  • 8 bitar Hjälmareknäcke

  • Chévre, 4 st skivor, ca 1 cm tjocka

  • 2 msk honung

  • 80 gram sallad, bladspenat/ruccola/mangold

  • 1 st röd lök

  • 12 st cocktailtomater

  • 4 msk kallpressad rapsolja eller olivolja

  • 2 msk balsamvinäger

  • 50 gram valnötter

  • flingsalt

  • svartpeppar, nymalen

En fransk klassiker på svenska