Habanerosås, Tors Blixtrande Brygd - prisbelönt i Great Taste Awards 2019

Great Taste är världens mest eftertraktade matutmärkelse med blindtest, som prisar det bästa inom mat och dryck. Nu har besked lämnats om vinnarna av Great Taste stjärnor för 2019. Nästan 13.000 produkter har bedömts och endast 1/4 får någon stjärna. Sörgården Måla hör till dem, igen.

Från motiveringen: "En vacker sås med kraftig habanerosmak. En fin aprikosfärg på denna eldiga lilla sås med rundade chilitoner. Till en början en härlig sötma och som sen övergår i en stor spridning av smaker som sakta koncentrerar sig i chilins hetta. En långvarig smakupplevelse som är vackert balanserad och djupt integrerad. Det finns en sötma, en fruktighet, och lite fin hetta som börjar bra, mognar och blir bättre och ger en riktigt rolig upplevelse."

Habanerosås, Tors Blixtrande Brygd

Habanerosås, Tors Blixtrande Brygd