Om oss

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+färg (1).JPG

Just nu håller vi på med ett utvecklingsprojekt, som delfinansieras från EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling.
Vi skapar en anpassad flexibel effektiv mobil småskalig produktionslösning för utveckling och produktion av unika mathantverksprodukter.

 

Det hela började…

…för snart 10 år sedan, hösten 2009.

Med ett livslångt matintresse, och efter några år som kock och restaurangchef på 80-talet tog jag examen som civilekonom och jobbade som  säljare inom IT. För 10 år sedan tröttnade jag på livet som anställd och startade eget som mathantverkare.

Sörgården Måla ligger vid Hjälmarens strand, Arboga. Vi framställer goda, helt naturliga och unika smaker av marmelader, gourmetknäcke, senap, såser och vegan dip

Unikt, ekologiskt, närodlat och högkvalitativt är viktiga ledord för verksamheten, i dess strävan efter nya goda spännande smaker.

Vi producerar efter principen, lite men gott. Allt görs för hand, vilket tar tid, men som vi på Sörgården Måla anser är nödvändigt. Vi anser att det måste få ta tid för att göra god mat.

Vi använder aldrig smakförstärkare, färgämnen, konserveringsmedel eller andra industriella substanser. Vi är ekologiskt certifierade.  Alla produkter baseras på förstklassiga, 100% naturliga råvaror, riktiga frukter och bär.